Hogyan válasszunk fotóst esküvői fotózáshoz? – FotoBese.com

Hogyan válasszunk fotóst esküvői fotózáshoz? – FotoBese.com
5 (100%) 1 szavazat

Esküvői fotózás csak profi fotóssal lesz sikeres

esküvői fotózás
esküvői fotózás

Ha ezt a cikket olvasod, bizonyára az esküvődre készülsz. Alapvetően több nagyon fontos szempont van, ami alapján fotóst érdemes választani.

Az első és legfontosabb az elkészített képei. Lehet bármilyen felkapott, népszerű és drága egy szolgáltató, ha neked nem tetszenek a képei. Nem tetszik a színvilága, a szerkesztése vagy csak úgy megmagyarázhatatlanul valami nem kerek, az illető nem a ti fotósotok.

A második szintén nagyon fontos szempont a személyes találkozó. Az esküvői fotós egy olyan feladatkör, ami csak bizalmi alapon működik. Csak olyan embert válassz, akivel akár egy kellemes sörözést, kirándulást is el tudnál képzelni. Ezt az embert be fogod engedni az intim szférádba és egész nap ott lesz körülöttetek. Ha az illető emberileg nem szimpatikus, a nagy nap egy rémálom lesz számodra.

A harmadik a szakmai cikkei a weboldalán az esküvő témában. Ezek által kaphattok átfogó képet mennyire rá lát a kiválasztottatok az esküvő szakmára.

A negyedik tényező természetesen az ár. Az esküvői fotózásnál a fentebb vázolt okok miatt hatalmas a szórás az árak tekintetében. Azt azonban kimondhatjuk, hogy olcsó húsnak itt garantáltan híg a leve. Arra ugyan nincs garancia, hogy egy drága fotós milyen szolgáltatást nyújt, de ha előzetes kutatásotok alapján a képei tetszenek és a személyes találkozótok alkalmával is jó benyomást keltett bennetek, valószínűek lehettek abban, hogy jól választottatok.

Mint látható, mind szakmailag, mind emberileg egyáltalán nem mindegy tehát, hogy kire is esik a választás az esküvői fotózás. Ha az esküvő napján nem szeretné az ifjú pár azzal tölteni az időt, hogy magyaráz, dirigál, navigál, akkor érdemes a felsorolt szempontokat komolyan fontolóra venni. Annyi mindent kell így is kézben tartani ahhoz, hogy a nagy nap tényleg felejthetetlen és varázslatos legyen, azzal is bőven tehetünk a nyugalomért, ha az esküvői fotós és a fiatal pár erős szövetségben, szinte láthatatlanul működik együtt.

A fenti szempontok jártak a fejedben és van kedved bővebben olvasni, akkor böngéssz a honlapomon és olvass a témába vágó írásaimból! A kreatív fotózástól, kellékekig az esküvő egészével foglalkozom, ezt más fotós nem mondhatja el:

Üdvözlettel: Bese Zoltán